Dar šiandien šėlau kaime! Buvo žiauriai kietai :o Susiradau draugių kiaulaičių, labai žavingos moterytės, bei karvyčių! Karvytės tai baisiai kuklios pasitaikė, niekaip neprisiviliojau pasikasinėjimui :)
Pastarąsias dienas jaučiuosi labai turiningai praleidusi:Ir senai norėtą knygą perskaičiau, ir koliui pasiruošiau (tik reik Kaunan atvykt atsikaityt dar jį), ir namo grįžau, ir mamą veganiškais skanėstais palepinau ir dar palepinsiu, ir gimines aplankiau, ir šunelį pavedžiojau :D Žodžiu baisiai viskas nuostabu :)
1 didelis kalafioras, susmilkintas į mažyčius žiedelius
3 morkos, supjaustytos griežinėliais
4 v.š. alyvuogių aliejaus
didelis žiubsnys juodųjų pipirų
1 vid. dydžio svogūnas, supjaustytas kubeliais
3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
1,25 l vandens
1 v.š. "sveikuolių" prieskonių mišinio
(arba 750 ml daržovių sultinio ir 500 ml vandens)
sauja šviežių krapų, susmulkintų
druskos, pagal skonį (jei naudotas kubelinis sultinys tai druskos gali ir nebereikėti :) )
Gaminimo eiga:
- Kalafiorai ir morkos sudedami į didelę skardą, apšlakstomi 3 v.š. aliejaus, viskas gerai išmaišoma ir dedama į 200 laispnių orkaitę 30-35 min. Laikas nuo laiko pamaišant. Kol šiek tiek pagelsta.
- Puode įpilamas šaukštas aliejaus, sudedami svogūnai ir česnakai, viskas apkepinama ant silpnos ugnies. Jei dedamas sveikuolių prieskonių mišinys,apkepinamas kartu su svogūnais ir česnakais.
- Supilamas vanduo (arba vanduo + sultinys), užverdama.
- Sudedamos apskrudintos daržovės, pipirai.
- Pavirus 10 min. iš puodo išimti trečdalį daržovių, sumalti su blenderiu. Sudėti atgal į puodą sutrintas daržoves ir krapus. Dar keletą minučių pavirus eiti pietauti :)
GARDU!!!
4 porcijos.
Data kampe erzina, bet nebuvo kur dingt, per vėlai pastebėjau :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą