2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Sojos faršo kepsneliai

 Jau antra savaitė bendrabutyje ir akademijoje. Per vasarą tikrai nuoširdžiai pasiilgau Kauno :) Ir draugų likusių čia arba čia suvažiavusių :) Myliu ir savo vienvietį keleto kvadratinių metrų kambariuką bendrabutyje! Žodžiu Kaunas - mano mylimas miestas :D
Vasarą namie padariau vieną labai puikų atradimą - išmokau pasidaryti tofu varškę :) Tiesa, iki to galutinio, idealaus varianto teko šiek tiek produktų ir sugadinti,  ir lauk išmesti :) Nors visgi negaliu sakyt, jog visada tobulai pavyksta pasidaryti tofu, tad tada, kai atrasiu kur čia šaknys to netobulumo pakastos būtinai užsirašysiu tofu gamybos eigą ir čia:) Iki pat smulkmėnėlių :) Jeigu įdomu geriausias iš visų variantų buvo aprašytas štai čia. Tačiau, kaip minėjau, ir nuosekliai laikantis čia aprašytų taisyklių kažkodėl ne visada gaunasi taip pat puikiai :(

Sojos faršo kepsnelių receptas: 

150 g. sojos faršo
daržovių sultinio
1 didelis svogūnas, supjaustytais nedideliais kubeliais
3 v.š. alyvuogių aliejaus
5 juodos duonos riekelės, be plutelės
125 ml. vidutinio kietumo tofu
1 kupinas a.š. džiovintų krapų
1/3 a.š. maltų juodųjų pipirų
80 ml. maltų džiūvėsėlių
po 1 v.š. baltųjų, bei juodųjų sezamų sėklų
saulėgrąžų aliejaus, kepsnelių kepimui


Gaminimo eiga:
  1. Sojos faršą išvirti daržovių sultinyje pagal nurodymus ant pakelio, nusunkti ir atvėsinti.
  2. Svogūnus apkepinti alyvuogių aliejuje kol švelniai pagels.
  3. Duoną išmirkyti sultinyje, kuriame virė sojos faršas, išspausti susigėrusį vandenį.
  4. Tofu nusausinti.
  5. Sojos faršą, duoną, tofu bei prieskonius sumaišyti viename dubenyje pamaigant šakute (aš druskos nedėjau, nes naudojau pirktinius daržovių sultinio kubelius, tad druskos man buvo pakankamai).
  6. Kitame dubenyje sumaišyti džiūvėsėlius, bei sezamo sėklas.
  7. Iš sojos faršo masės formuoti norimo dydžio kepsniukus, kartais nusiplaunant rankas vandeniu. 
  8. Kepsniukus apvolioti džiūvėsėlių ir sezamo sėklų mišinyje. 
  9. Kepti ant vidutinės ugnies kol apskrunda.
Kepsniukai iškepa gan minkštoki, tad jeigu patinka kietesni - manau krakmolas  atliktų šitą darbą:)


 20 vnt.

5 komentarai:

  1. Man tikrai labai patiko. Kas pasigamins tikrai nustebs, kad gali buti taip skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepsneliai tikrai puikiai atrodo. O su tofu man irgi ilgai nesisekė, kol nepasiryžau nusipirkti sojos pieno mašinos. Nuo tada tofu pasidaryti vienas juokas, visada gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Baisiai brangiai kainuoja ta mašina kiek žiūrinėjau :)o Linai, Tu gamini su kokiu koaguliantu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tiesa, mašina jau šiokia tokia investicija, bet aš nė kiek nesigailiu, naudos iš jos yra :-) Tofu darau su nigari druska. Jos galima iš interneto parsisiųsti ne per brangiausiai. Aš sykį keliaudamas Amsterdame užėjau vieną japoniško maisto parduotuvėlę, kur buvo nigari už neįtikėtinai pigią kainą. Tada parsivežiau gan nemažai ir lig šiol užtenka. Labai nedaug jos reikia. O tu su actu bandai, ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš su actu bandžiau ir citrinos sultimis. Su citrina nė karto gerai neišėjo, o su actu išeina puikiai :) Apie parsisiuntimą druskų, reikalingų tofu, taip pat gan senai galvoju, bet vis to nepadarau :) Kažkokioj Lietuvos parduotuvėje internetinėje buvau radus kažkurią iš druskų, kainavo gan brangokai. 50lt, bet kiekis buvo nemažas :)Tada neužsisakiau - dabar neberandu :))

    AtsakytiPanaikinti