2011 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

Pievagrybių ir perlinių kruopų sriuba

Pievagrybių ir perlinių kruopų sriubos receptas:

 250 g. pievagrybių
 1 l. vandens
 1 didelio svogūno
 3 v.š. alyvuogių aliejaus
 1 didelės morkos
 250 ml. mirkytų perlinių kruopų
 1 a.š. džiovinto rozmarino
 1 a.š. džiovintų ožragių lapelių
 1 lauro lapo
 šviežių krapų
 druskos, pagal skonį
 pipirų, pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Pievagrybius reikia supjaustyti griežinėliais, svogūnus kubeliais, o morkas šiaudeliais.
  2. Puode įkaitinti aliejų, jame švelniai apkepinti svogūnus.
  3. Į puodą supilti vandenį, sudėti morkas, pievagrybius, mirkytas kruopas, bei džiovintus prieskonius.
  4. Virti ~30 min., kol kruopos suminkštės. Nuėmus puodą nuo ugnies sudėti šviežius krapus, palaikyti keletą minučių ir valgyti. Buvo labai skanu su namine duona :)
 
Nuotraukose atrodo, jog sriuba baisiai riebi :D Tačiau taip nebuvo :)
4 pavalgymams.

1 komentaras: