250 g. pievagrybių
1 l. vandens
1 didelio svogūno
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 didelės morkos
250 ml. mirkytų perlinių kruopų
1 a.š. džiovinto rozmarino
1 a.š. džiovintų ožragių lapelių
1 lauro lapo
šviežių krapų
druskos, pagal skonį
pipirų, pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Pievagrybius reikia supjaustyti griežinėliais, svogūnus kubeliais, o morkas šiaudeliais.
- Puode įkaitinti aliejų, jame švelniai apkepinti svogūnus.
- Į puodą supilti vandenį, sudėti morkas, pievagrybius, mirkytas kruopas, bei džiovintus prieskonius.
- Virti ~30 min., kol kruopos suminkštės. Nuėmus puodą nuo ugnies sudėti šviežius krapus, palaikyti keletą minučių ir valgyti. Buvo labai skanu su namine duona :)
Nuotraukose atrodo, jog sriuba baisiai riebi :D Tačiau taip nebuvo :)
4 pavalgymams.
Ar ymanoma, kad per 30 min. isvirtu perlines kruopos?
AtsakytiPanaikinti