2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Pasta alla norma

Makaronai tai maistas, kurį galiu valgyti kasdien ištisus metus ir jie man vis nepabosta. Tačiau su sąlyga, jog kasdien juos valgyčiau su skirtingais padažais. Didžiausias makaronų pliusas tas, jog juos galima pagaminti labai greitai, tai ypač svarbu studijų metu, kai reikia taupyt kiekvieną minutę arba tiesiog kai tingisi ilgai stovėt prie puodų norint pagamint kokį super kulinarinį šedevrą:)
Pasta  alla norma tradicinis Sicilijos patiekalas, kurio esmė - baklažanas. Baklažanas turi būti kuo jaunesnis, kad jame būtų kuo mažiau sėklyčių. Ną o pas mane šaldytuve ritinėjosi tikrai ne pats mažiausias baklažanas, bet puikiai tiko mano gomuriui :)

Pasta alla norma receptas:

 200 g. jauno baklažano
 5 vid. dydžio pomidorai (arba 400 ml. pomidorų savo sultyse)
 20 vnt. šviežių baziliko lapelių (arba 1/2 a.š. džiovinto baziliko)
1 didelė česnako skiltelė
saulėgrąžų aliejaus, baklažano kepimui
2 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos, pagal skonį
200 g. nedidelių makaronų








Gaminimo eiga:
  1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite nedideliais trikampėliais (riekelę baklažano perpjaukite pusiau vertikaliai, po to dar kartą horizontoliai ir dar taip pat keletą kartų).
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, įdėkite česnako skiltelę. Česnaką sudėkite į keptuvę kartu su puse bazilikų lapelių arba 1/4 a.š. džiovintų bazilikų. Kepkite kol česnakas pagels (1-2min.) , tuomet sudėkite baklažaną, uždenkite dangtį ir kepkite kol baklažanas gražiais apkeps. 
  3. Kol baklažanas kepa pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite nuo jų odeles. Sudėkite į blenderį. Pomidorų nesusmulkinkite iki tyrelės, turi išlikti šiek tiek pomidorų gabaliukų.
  4. Iškepusius baklažanus išimkite iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. 
  5. Užvirti vandenį makaronams, makaronus virti pagal nurodymus ant pakelio, tačiau 1 min. trumpiau.
  6. Keptuvę išvalykite su popieriniu rankšluosčiu, tuomet įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite likusius bazilikus, pakepinkite 1 min. Į keptuvę supilkite pomidorus, bei suberkite druską (pradžioje patariu uždengti dangtį, nes pomidorai labai taškosi aplink :) )
  7. Pomidorus virti ~10 min. t.y. tol kol išgaruos dalis vandens. Sudėti nusausintus baklažanus, viską gerai išmaišyti ir pakepinti dar minutę.
  8. Į pomidorų bei baklažanų mišinį sudėti nusunktus makaronus, viską gerai išmaišyti, pakepinti minutę.
  9. Valgyti! :)



2 žmonėms.

2 komentarai: