2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Cukinijų blyneliai

Kaip sakiau - taip ir nutiko. Šiuo metu pusryčiams vis noriu įvairiausių blynų :) Tad nepatingėjau ir šiokia tokia blynų istorija pasidomėti. Sakoma, jog blynai atsiradę neatmenamais laikais :). Kai kuriuose šaltiniuose teigiama, jog žmones prie blynų pripratino Biblinis karalius Dovydas. Vieni mokslininkai rodo į Kinijos pusę, kiti – į Egipto, tačiau kiekviena šalis turi savo blyno istoriją, kurioje šis patiekalas priskiriamas būtent jų kultūrai. Tačiau labiausiai man patnka tai, jog blynai yra neatsiejamas atributas švenčiant pavasario šventes - saulei nugalint žiemos šaltį ir tamsą. Ną o aš blynais vainikuosiu paskutinius tingius vasaros rytus :). Šiam rytui - cukinijų blyneliai.

 Cukinijų blynelių receptas: 

 250 ml. miltų
 1,5 a.š. kepimo miltelių
 1,5 a.š. agavų sirupo rudojo cukraus
 750 ml. tarkuotos cukinijos
 3 v.š. linų sėmenų
 9 v.š. vandens
 2 skiltelės česnako
 druskos pagal skonį
 pipirų pagal skonį
 aliejaus, kepimui


Gaminimo eiga:

  1. Su kavamale sumalti linų sėmenis, sumaišyti juos su 9 šaukštais vandens ir leisti pastovėti keletą minučių.
  2. Atskiruose induose sumaišyti sausus, bei šlapius produktus. 
  3. Šlapius produktus gerai išmaišyti su sausais.
  4. Kepti ant vidutinės ugnies su nedideliu kiekiu aliejaus 3-4 min. iš abiejų pusių.

Skanumėlis! Valgiau su pomidorų padažu (labai jau mėgstu vienos firmos pomidorų padažą. Gėda..:) Gal reiktų geriau kada pačiai pabandyt pasidaryt panašų :) :)



http://www.teaspoon.lt, http://cleaneatingchelsey.blogspot.com/
3 pavalgymam :)

1 komentaras: