2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

Citrininiai keksiukai

Keista diena. Noriu miego, tačiau turiu pasidarytį krūvą susiplanuotų darbų (kurių daugumą jau padariau). Iki 4 ryto sėdėjau prie kompiuterio, kaip pamišusi ieškojau recepto sriubos, kurią prieš keletą metų valgiau Maroke!!! Manau, jog radau. Todėl artimiausiu metu planuoju marokietišką vakarienę su marokietiška kukurūzų duona, bei mėtine saldžia arbata!!! Gera bus prisimint šitą puikią kelionę, kurią kada nors būtinai pakartosim!!!
Tačiau citrininiai keksiukai Maroku nekvepia :) Kvepia citrinomis (būtų keista jei nekvepėtų :D). Nors nesu didžiausia citrinų gerbėja, tačiau šituos mažylius valgiau labai labai skaniai :)

 Citrininių keksiukų receptas:

 375 ml. miltų
 1/2 a.š. kepimo miltelių
 3/4 a.š. sodos
 1/4 a.š. druskos 
 65 ml. saulėgrąžų aliejaus
 170 ml. cukraus
 250 ml. šalto sojos pieno
 1 a.š. vanilės ekstrakto
 65 ml. šviežiai spaustų citrinos sulčių
 1 v.š. citrinos žievelės
 100 ml. razinų
 
Gaminimo eiga:
  1. Atskiruose induose išmaišyti sausus ir šlapius produktus, po to šlapius produktus atsargiai supilti į miltus ir vėl labai gerai  sumaišyti.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Popierines keksiukų formeles įdėkite į keksiukų skardą, tešlos pripildykite 2/3 keksiukų formelės ir dėkite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite 35min. Išėmę leiskite keksiukams pastovėti skardoje 5 min., tada juos iš ten ištraukite ir leiskite atvėsti. Valgykite atšalusius! :)
 Labai gaivūs, bei ne itin saldūs keksiukai :) Kartosim tūkstančius kartų :)
 Popierines keksiukų formeles pirkau "Iki" parduotuvėje, dydis 50x30mm.




Iškepsite 12 keksiukų.

Niam!:)

P.s. kartais pasitaiko problemų su pyragėlių atlipimu nuo popierėlio. Kiek gaminau keksiukus jie visada gražiausiai nusiplėšia tik kitą dieną po kepimo! :) Tad jei turite kantrybės - palaukite :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą