Tačiau citrininiai keksiukai Maroku nekvepia :) Kvepia citrinomis (būtų keista jei nekvepėtų :D). Nors nesu didžiausia citrinų gerbėja, tačiau šituos mažylius valgiau labai labai skaniai :)
Citrininių keksiukų receptas:
375 ml. miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
3/4 a.š. sodos
1/4 a.š. druskos
65 ml. saulėgrąžų aliejaus
170 ml. cukraus
250 ml. šalto sojos pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto
65 ml. šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 v.š. citrinos žievelės
100 ml. razinų
Gaminimo eiga:
- Atskiruose induose išmaišyti sausus ir šlapius produktus, po to šlapius produktus atsargiai supilti į miltus ir vėl labai gerai sumaišyti.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Popierines keksiukų formeles įdėkite į keksiukų skardą, tešlos pripildykite 2/3 keksiukų formelės ir dėkite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite 35min. Išėmę leiskite keksiukams pastovėti skardoje 5 min., tada juos iš ten ištraukite ir leiskite atvėsti. Valgykite atšalusius! :)
Popierines keksiukų formeles pirkau "Iki" parduotuvėje, dydis 50x30mm.
Iškepsite 12 keksiukų.
Niam!:)
P.s. kartais pasitaiko problemų su pyragėlių atlipimu nuo popierėlio. Kiek gaminau keksiukus jie visada gražiausiai nusiplėšia tik kitą dieną po kepimo! :) Tad jei turite kantrybės - palaukite :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą