Apie blogo sukūrimą galvojau gan senai, tačiau susikurt jį susiruošiau prieš savaitę, o padaryt pirmąjį įrašą - tik šiandien. Judam po žingsnelį.
Labai mėgstu sukiotis virtuvėje, vis bandyt pagaminti kažką naujo ir ragauti ragauti ragauti. Būnu laminga kai mano maistą šeimyna įvertina labai teigiamai, patinka girdėt netai, jog kad skanu atsižvelgiant į tai, jog gaminta be mėsos, pieno ar kiaušinių, o energingą SUPER SKANU.
Iškepus šį pyragą išgirdau tai, ko tikėjausi ir norėjau. Ilgai mėgautis pyrago kvapu ir skoniu neteko, nes vos jam atvėsus lėkštėje liko tik trupinukai . Negalėjom sustot valgyt :)
Saldžios moliūgų duonos receptas:
375 ml. miltų
1 a.š. sodos
1 a.š. druskos
1/4 a.š. kepimo miltelių
1 1/5 a.š. malto cinamono
1 a.š. malto imbiero
1/5 a.š. malto muskato
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
250 ml. rudojo cukraus
2 v.š. maltų linų sėmenų
6 v.š. verdančio vandens
85 ml. augalinio aliejaus
85 ml. sojų ar kito augalinio pieno
250 ml. moliūgų tyrelės
1 a.š. vanilės ekstakto
100 ml. razinų
100 ml. įvairių smulkintų riešutų (naudojau žemės, bei lazdyno riešutus)
Gaminimo eiga:
- Atskiruose induose sumaitykite sausus ir šlapius produktus, išskyrus razinas, riešutus, linų sėmesnis, bei verdantį vandenį.
- Linų sėmenis sumaišykite su verdančiu vandeniu ir leiskite pastovėti 10 min.
- Palaikytus vandenyje linų sėmenis įmaišykite į indą, kuriame yra drėgnieji produktai.
- Šlapiuosius saldžiosios duonos ingridientus atsargiai įmaišykite į sausus.
- Į gautą masę sudėkite riešutus, bei verdančiu vandeniu nuplikytas razinas. Išmaišykite.
- Skardą, kurioje kepsite, ištepkite augaliniu aliejumi (mano skardos dydis 25x11x7,5cm) ir supilkite tešlą.
- Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 60 min. Ištraukę iš orkaitės leiskite 5 min. pastovėti skardoje, o po to duoną - pyragą ištraukite vėsti.
Pažadu - bus skanu :)
P.S. nežinau ar yra parduotuvėse pirkti moliūgų tyrelės, tiesą sakant net nesidomėjau. Tyrelę pasigaminau pati. Tam reikalui moliugą supjausčiau riekelėmis, išėmiau sėklas, švelniai patepiau aliejumi ir kepiau orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 40min., po to sutryniau blenderiu.
Receptą radau http://catesworldkitchen.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą