Pusryčiai vienas svarbiausių valgių dienoje. Keisti dalykai dedasi su tais pusryčiais. Gal metus pusryčiams valgydavau tik įvairias košes, labai jas mėgau. Po to jų vietą užėmė vaisiai, iki pat šiol. Tik šiandien užsinorėjau blynų. (Negi dabar visus metus pusryčiams valgysiu blynus?) Su uogiene. Aviečių. Tiesa, su aviečių uogiene kiek nepasisekė, su mama atsidarėm stiklainiuką uogienės, kuriame buvo juodieji serbentai valgydamos vis galvojome: kokia neskani juodųjų aviečių uogienė! Kol vistik prabilom ir nusprendėm kad čia visai ne tai, ko mes norėjom :) Taigi ištraukėm ir antrąjį stiklainiuką, pagaliau - aviečių uogienę.
Skaniųjų pusrytinių blynelių receptas:
225 ml. miltų
1 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1/8 a.š. cinamono
140 ml. sojos pienos
90 ml. vandens
1 v.š. augalinio aliejaus
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
- Atskiruose induose sumaišyti drėgnus ir sausus ingridientus.
- Drėgnus ingriedientus atsargiai supilti į sausus ir gerai išmaišyti.
- Ant vidutinės ugnies įkaitinti keptuvę.
- Į įkaitintą keptuvę (aliejaus nenaudojau) pilti šaukštą gautos masės ir kepti tol, kol pasimatys burbuliukai, tada apversti ir pakepinti dar minutėlę.
- Išimti. Patiekti su uogiene ar kuo tik norite.
Nepamirškite puodelio arbatos ar kavos ir SKANAUS :)
Sotūs pusryčiai bus 2 žmonėms.
Receptą radau http://thriftyliving.net
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą