2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Lęšių sriuba

Orai erzina. Ną kas gi čia per vasara, šalta! O kai šalta nesinori nieko - tik miegot. Labai mėgstu karštį, todėl pabaigusi studijas gyvensiu kur nors Afrikoje: gal Tanzanzanijoje, o gal Zimbabvėje. Nesvarbu, svarbu, kad būtų karšta! Ir gyvūnų daug aplink :) Į šią vasarą dėjau tiek daug vilčių, tačiau gavosi šnipštas! Nė vieno dalyko, kurį norėjau įgyvendint neįgyvendinau :( Gėda prieš save :)
 Beveik visa mano vasara virtuvėje. Vis kažką gaminu, tad  jau sukaupiau nemažą krūvelę receptų, kuriuos noriu užsirašyti čia, tačiau nespėju :) 
Taigi, gal sriubos? :)

Lęšių sriubos receptas:

250 g. lęšių
2 vid. dydžio morkos
100 g. špinatų
1 vid. dydžio svogūnas
citrinos 
2 v.š. augalinio aliejaus
1 l. vandens
druskos, pagal skonį
pipirų mišinio, pagal skonį


Gaminimo eiga:
  1. Lęšius išvirti pagal nurodymus ant pakelio.
  2. Špinatus, morkas, svogūnus smulkiai supjaustyti. Morką su svogūnu pakepinti ant aliejaus.
  3. Išvirusius lęšius nuplauti, užpilti švariu vandeniu, užvirti.
  4. vandeniui užvirus į lęšius sudėti pakepintas daržoves, špinatus bei prieskonius.
  5. Ant vidutinės ugnies virti dar 10 min. Valgyti su griežinėliu citrinos ar keliais lašais citrinos sulčių.


 
Skanu ir sotu! Užteks 4 pavalgymams :)
Pagal žurnaliuką "Darbštuolė".

2 komentarai:

  1. Įdomus receptas, reikės atsiminti tais kartais, kai po ranka painiosis pundelis špinatų :-)

    P.S. man lig šiol skaniausia lęšių sriuba yra ši - http://gyvunuteises.lt/leiu-ir-pomidoru-sriuba . Ir šiaip lęšiai ir pomidorai yra du geri draugai visuose valgiuose :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gyvūnų teisių sriuba taip pat atrodo skaniai. Kaip tik namie pomidorai liūdi ant palangės, reikės ryt pabandyt :)

    AtsakytiPanaikinti