2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Greitieji ryžiai

Ar jums būna taip, jog staiga įsimylite vieną dainą ir klausotės jos begalę kartų tol, kol atsibosta, o tada pasiilsite ir vėl klausote? Ir taip ilgą ilgą laiką. Aš turiu tokią dainą.
Ją išgirdau žiūrėdama kažkokį youtube filmuką, atrodo ten kepė keksiukus.  Tai daina apie... maistą :) Dainuoja: feed me feed me feed me till i'm fit burst... Visa ta daina skambėjo taip smagiai, kad man jos tuč tuojau prisireikė. Išieškojus daugybę puslapių jos vis neradau. Net nežinojau tikslaus pavadinimo. Bet bet bet - jei neklystu radau šitą dainą tos pačios dienos vakare viename puslapyje, reikalavusiame keleto litų už dainos parsisiuntimą. Be jokių dvejonių sumokėjau  ~4lt, o dainos klausau ir šiuo metu. Duočiau ir Jums paklausyt bet nesu tikra, jog tai būtų gražu autoriaus atžvilgiu. :) Tačiau jeigu sudominau dainą galite rasti čia.



Greitųjų ryžių receptas:

 250 ml. ryžių
 150 g. šparaginių pupelių
 5 kupini šaukštai žemės riešutų
 1 v.š. sezamų aliejaus
 druskos pagal skonį
 pipirų pagal skonį
 didelis žiupsnelis džiovintų krapų
 didelis žiupsnelis mairūno
 didelis žiupsnelis petražolių


Gaminimo eiga:

  1. Ryžius, bei šparagines pupeles išvirti pasūdytame vandenyje atskiruose induose.
  2. Riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje.
  3. Išvirtas šparagines pupeles atvėsinti ir supjaustyti 1,5 cm.  juostelėmis, o išvirusius ryžius nusunkti.
  4. Supjaustytas pupeles, riešutus, bei prieskonius, sudėti į ryžius. Jei reikia dar įsidėti druskos. Atsargiai maišant viską pakaitinti  ant silpnos ugnies keletą sekundžių. Užgesinus ugnį supilti aliejų ir vėl gerai išmaišyti.


 
Labai skanu su šviežiais pomidorais. Sočiai pavalgyti galima 3 kartus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą